Door wie

Meer informatie over Peuter Sport Zwolle

Missie en visie Peuter Sport Zwolle

Peuter Sport Zwolle is in januari 2015 opgericht door Gerdien Stamhuis. Haar missie is om bij te dragen aan een groter en beter aanbod van peutergym in Zwolle. Uit ervaring weet zij hoe goed en leuk het is om met je peuter samen te sporten. Stapje voor stapje zul je zien hoe je peuter zich ontwikkelt en steeds meer (zelf) kan.

Gerdien Stamhuis, oprichtster en leidster bij Peuter Sport Zwolle

Gerdien Stamhuis, oprichtster en leidster bij Peuter Sport Zwolle

“Mijn naam is Gerdien Stamhuis en ik ben inmiddels 65 jaar. Ik ben 43 jaar getrouwd geweest met Redmer Stamhuis, die helaas in juli 2020 is overleden. Wij hebben samen 4 kinderen die allemaal hun eigen plekje hebben, 3 schoonkinderen en 3 prachtige kleinzoons.

Ik was in 2014 gastouder en op zoek naar Ouder en Kindgym voor een oppaskindje.  Er was niet veel aanbod en zo ontstond bij mij het plan om zelf weer les te gaan geven. Met veel plezier heb ik namelijk van 1980 tot 2005 gymnastiekles gegeven aan diverse groepen kinderen: kleutergym jongens- en meisjesgym en turnen (o.a. wedstrijdgroepen) en specialgym. Vanaf 1991 ging ik ook Ouder & Kindgym geven. Ik begon met 1 les in de week en in de daarop volgende jaren groeide dit uit tot 9 lessen per week.

De eerste jaren gaf ik ongediplomeerd les vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf vanaf dat ik 4 jaar was actief geweest bij een gymnastiekvereniging en heb onder meer aan kring- en gewestwedstrijden meegedaan. In 1990 heb ik mijn diploma Verenigingsleidster Gymnastiek behaald en in 1999 het diploma Verenigingsleidster Specialgym. Dit laatste is gymnastiek voor kinderen met een bewegingsachterstand.

Eind  2004 startten mijn man en ik ons standbouwbedrijf BeST STAND op en werd het geven van gymlessen afgebouwd. Toen het allemaal wat minder werd door de crisis ben ik naast mijn werk voor BeST STAND in 2008 gastouder geworden en ging ik toch weer met kleine kinderen werken. Inmiddels heb ik geen oppaskinderen meer en geef ik alweer 5 jaar met veel plezier 2 ochtenden Ouder en Kindgym bij Peuter Sport Zwolle.