Door wie

Meer informatie over Peuter Sport Zwolle

Missie en visie Peuter Sport Zwolle

Peuter Sport Zwolle is in januari 2015 opgericht door Gerdien Stamhuis. Haar missie is om bij te dragen aan een groter en beter aanbod van peutergym in Zwolle. Uit ervaring weet zij hoe goed en leuk het is om met je peuter samen te sporten. Stapje voor stapje zul je zien hoe je peuter zich ontwikkelt en steeds meer (zelf) kan.

Gerdien Stamhuis, oprichtster en leidster bij Peuter Sport Zwolle

Gerdien Stamhuis, oprichtster en leidster bij Peuter Sport Zwolle

“Mijn naam is Gerdien Stamhuis en ik ben 60 jaar. Ik ben 39 getrouwd met Redmer Stamhuis en wij hebben samen 4 kinderen die inmiddels allemaal een eigen plekje hebben. Ik ben gastouder en was in oktober 2014 voor een oppaskindje op zoek naar ouder & kindgym of peutergym. Er was niet veel aanbod en zo ontstond bij mij het plan om zelf weer les te gaan geven.

Met veel plezier heb ik van 1980 tot 2005 gymnastiekles gegeven aan diverse groepen kinderen: kleutergym jongens en meisjesgym en turnen (o.a.wedstrijdgroepen) en specialgym. Vanaf 1991 ging ik ook ouder & kindgym geven. Ik begon met 1 les in de week en in de daarop volgende jaren groeide dit uit tot 9 lessen per week.

De eerste jaren gaf ik ongediplomeerd les vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf vanaf dat ik 4 jaar was actief geweest bij een gymnastiekvereniging en heb onder meer aan kring- en gewestwedstrijden meegedaan. In 1990 heb ik mijn diploma Verenigingsleidster Gymnastiek behaald en in 1999 het diploma Verenigingsleidster Specialgym. Dit laatste is gymnastiek voor kinderen met een bewegingsachterstand.

Eind  2004 startten mijn man en ik ons standbouwbedrijf BeST STAND op en werd het geven van gymlessen afgebouwd. Toen het allemaal wat minder werd door de crisis ben ik naast mijn werk voor BeST STAND in 2008 gastouder geworden en ging ik toch weer met kleine kinderen werken, wat ik tot de dag van vandaag met veel plezier en voldoening doe. Bij mij thuis heb ik inmiddels zo’n 25 kinderen in de gastouderopvang gehad. Drie dagen in de week heb ik nog  “kleintjes” over de vloer met de daarbij behorende gezellige drukte. 

Ik ben ervan overtuigd dat er nu weer tijd en ruimte beschikbaar is om het geven van gymnastiek en sportlessen aan kinderen weer op te pakken. Dit keer in de vorm van mijn eigen bedrijf; Peuter Sport Zwolle!”